Вести

Премијер Александар Вучић отворио нови мост у Блазнави

Топола, 6. јул 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић отворио је данас у селу Блазнава код Тополе нови мост на Јасеници, који је уништен у прошлогодишњим поплавама, а у чију је изградњу уложено приближно милион евра.
Вучић је том приликом најавио нове инвестиције у путеве и уређење речног корита, и истовремено указао на то да је у изградњу моста, дужине 68 метара и ширине 10 метара, уложен велики труд.
Према његовим речима, планирани су и додатни радови у вредности од 32 милиона динара за чишћење корита и регулисање речног тока, узводно и низводно.
Само 300.000 евра биће опредељено за уређење корита, при чему ће се улагати и у путну инфраструктуру, навео је он, додајући да ће од 1. августа почети радови на путу ка Руднику, и то 27 километара пута.
Премијер је, говорећи о изграђеном мосту у Блазнави, рекао да ће сада захваљујући њему сви моћи да извозе воће.
У претходних годину дана изградили смо више брана и објеката на рекама него у претходних 25 година, рекао је Вучић, уз напомену да је за годину дана изграђено 23 таквих објеката, а за последњих 25 година свега 19.
Отварању моста на Јасеници присуствовала је и потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Мост на Јасеници налази се на државном путу Топола–Шаторња–Страгари и његовим отварањем поново је успостављен саобраћај за теретна возила и аутобусе.
Мост је изградило предузеће Мостоградња, а радове вредне милион евра финансирали су Путеви Србије и општина Топола.
Вучић је, пре отварања моста на Јасеници, обишао и винарију "ПИК Опленац" и информисао се о радовима на њеном проширењу.