Вести

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСТАВИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДА НА ВОДИ

Премијер Србије Александар Вучић и директор ИГЛ Хилса Мухамед Алабар поставили су у недељу камен темељац за две стамбене куле, чиме је званично почела изградња пројекта Београд на води, вредног 3,5 милијарди евра.
Уз камен темељац премијер Вучић и Алабар убацили су и "временску капсулу" с порукама, а затим су и бацили прве лопате чиме су означили почетак градње.
Постављању камена темељца присуствовали су градоначелник Београда Синиша Мали, председник РС Милорад Додик, министри у Влади Србије, амбасадори...
Две стамбене куле имаће 296 станова, односно око 60.000 квадратних метара, а продаја станова по принципу регистрације заинтересованих за куповину, почеће 3. октобра, када ће се знати цена квадратног метра и квадратура.
Премијер Александар Вучић изјавио је да постављањем камена темељца за пројекат "Београд на води" Србија исписује нове странице историје, истичући да се престоница кроз историју мењала на боље, некад и против воље "затуцане већине".
Вучић је на свечаности постављања камена-темељца казао да је данас велики дан за Србију и грађане, и захвалио свима који су од почетка веровали у тај пројекат и који се нису плашили критика, посебно шеику Мухамеду бин Заједу, директору Игл Хилса Мухамеду Алабару и градоначелнику Београда Синиши Малом.
"То више није сан и обећање, већ данас постаје стварност", рекао је Вучић и додао да простор на коме ће бити изграђен "Београд на води" никога није занимао протеклих седамдесет година, већ су са неугледних барака и сметлишта многи скретали поглед.
Вучић је рекао да су кроз историју велики пројекти често почињали нечим што су многи могли назвати самовољом појединаца, подсетивши и да су главни пројекти - покретачи развоја Београда у почетку били тако окарактерисани.
"Напредак и рад су биле речи којих смо се врло често плашили, али Београд је за разлику од нас знао и растао, некад и против воље затуцане већине", рекао је Вучић.
Директор ИГЛ Хилса Мухамед Алабар изјавио је да је тај пројекат прави драгуљ и да се сада открива тек један његов део.
Алабар је у обраћању захвалио премијеру Александру Вучићу на посвећености и вери у овај пројекат и државним и градским органима на томе стсо је све тако брзо и квалитетно до сада урађено.
"Оно што смо заједно постигли ових годину и по дана је невероватно - имамо исти циљ да променимо овај амбијент и направимо напредак за Београд и Србију" рекао је Алабар.
Алабар је подвукао да ово није пројекат само за оне који ће у њему живети, већ за све грађане Београда и Србије који ће овде доказити да се забаве, проведу, тргују, раде или једноставно само уживају у реци , у граду...
Алабар је указао и да се са надлежним државним органима и градским службама ради на томе да се очува наслеђе околине и да се оно поштује и остане недирнуто.